Krullets Kennel

Kennelnamnet registrerades 2004 av oss, Susanne Pärson och Åke Esperi. Vi bor i Risslingby ca en mil norr om Norrtälje. Här har vi fin skog och natur alldeles utanför dörren som våra hundar får springa i dagligen.

 

Vi startade vår uppfödning med rasen lagotto romagnolo men letade samtidigt en storleksmässigt mindre hundras som verkade spännande. Detta letande resulterade i att vi kom i kontakt med Faidros Kennel och köpte in vår första podengo português pequeno 2005. Vi har numera kvar två lagotto i vår flock men bedriver idag bara uppfödning av podengo português pequeno.

 

Vi föder upp dessa underbara små podengo i vår hemmiljö. Vi har bra samarbeten med några uppfödare i Portugal och har från dessa importerat hundar som ligger till grund för vår uppfödning. Vi lägger stor vikt vid att socialisera våra valpar så mycket som möjligt under sin uppväxt. Vi vill att våra valpar utvecklas och blir nyfikna sociala hundar som dessutom är exteriört fina. För att minimera sjukdomar så har våra föräldradjur genomgått alla rekommenderade hälsotester.

 

Vi har tillstånd från Länsstyrelsen att driva verksamheten. Vi är naturligtvis medlemmar i SKK och följer därigenom alla riktlinjer inom SKK. Vi driver kenneln i vårt bolag Espab AB.

 

Hör gärna av dig till oss för mer information. Du hittar alla kontaktvägar under fliken ”Kontakt”!

Susanne Pärson

0706580540

Åke Esperi

0706801680